Stickmaskiner

Är du intresserad av att köpa en stickmaskin? Eller har du redan köpt en maskin som du inte kommit igång med?

Maskinstickning är oerhört roligt när man väl kommer igång. Det krävs en (hel) del tålamod för att  lära sig alla funktioner på maskinen, jag brukar jämföra det med när man ska lära sig köra bil.  När du väl blivit kompis med din stickmaskin behöver du aldrig mer ha tråkigt!

Valet av stickmaskin är beroende av många faktorer. Det är svårt att säga, att det finns någon ”universalmaskin”. Följande frågor är några du behöver fundera över:

  • Tänker du sticka för husbehov eller affärsmässigt?
  • Föredrar du tunna eller grövre garner?
  • Mönsterstickning eller enfärgat?
  • Är du intresserad av att sticka utifrån ett dataprogram eller räcker det med mönsterstickning från hålkort, eller rentav med manuellt mönsterplock?
  • Stora arbeten eller småplagg?
  • Hur mycket får maskinen kosta?

Kontakta mig  gärna och resonera!

Silver Reed stickmaskiner nytillverkas fortfarande. Något som är bra att tänka på, eftersom man emellanåt behöver tillbehör och reservdelar. Sköter du din Silver Reed stickmaskin, håller den sannolikt så länge du lever! Silver Reed stickmaskiner kan dyka upp i begagnade varianter under namnen Empisal, Knitmaster och Consul.

Jag är återförsäljare för Silver Reed stickmaskiner och tillbehör. Aktuellt utbud av modeller, tillbehör respektive priser finns hos generalagent Brothershopen. Jag finns i Karlstad, övriga återförsäljare i landet hittar du också på stickmaskiner.se.

Vissa tillbehör passar både till Silver Reed och Brother (NovaKnit)). Har du en Brother stickmaskin och behöver service eller märkesspecifika reservdelar, kontakta Brothershopen.